Вијести

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

15.09.2020. 16:04

Поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњиченог Самарџић Сенада, рођеног 1973. године, држављанина БиХ.

ПРЕДЛОЖЕН ПРИТВОР ЗА ГРАНИЧНОГ ПОЛИЦАЈЦА ОСУМЊИЧЕНОГ ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРИМАЊЕ ДАРА ИЛИ ДРУГИХ ОБЛИКА КОРИСТИ

Осумњичени је под истрагом због постојања основане сумње да је починио кривично дјело примање дара или других облика користи из члана 217. став 1. и кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. КЗ-а БиХ. 

Приликом провођења истраге, прикупљени су докази да је осумњичени захтијевао и примио новац од једног лица како би на незаконит начин погодовао поврату моторног возила које је одузето.

Мјера притвора за осумњиченог предложена је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачка б) ЗКП-а БиХ, односно због опасности да би осумњичени боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе те вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba