Вијести

У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

02.09.2020. 15:09

На локалитету мјеста Сухи поток и Буква, у општини Братунац, завршен је процес ексхумације/асанације на двије одвојене микролокације и пронађени су некомплетни посмртни остаци најмање два лица. Накнадним процесом ће се утврђивати идентитет жртава чији су посмртни остаци пронађени.

У ОПШТИНИ БРАТУНАЦ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА

Према доступним информацијама претпоставља се да посмртни остаци, пронађени на овим локацијама, припадају жртвама бошњачке националности са подручја енклаве Сребреница, убијеним у мјесецу јулу 1995. године.

Надзор и координацију процеса ексхумације вршио је истражилац Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ. Посмртни остаци су пребачени у Комеморативни центар Тузла ради даље форензичке обраде и идентификације жртава чији су посмртни остаци пронађени.

У процесу ексхумације учествовали су службеници Института за нестала лица БиХ, љекар специјалиста судске медицине, потребни радници Комеморативног центра Тузла, као и полицијски службеници ПС Братунац.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама укљученим у процес тражења и идентификације несталих лица, наставља интензивне активности на тражењу несталих лица у свим крајевима Босне и Херцеговине.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba