Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈЕ СВИХ ТУЖИЛАЧКИХ ОДЈЕЛА ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

27.08.2020. 15:51

Централне теме односиле су се на рад и остварене резултате, те функционисање институције у отежаним условима проузрокованим пандемијом Covid 19.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ГОРДАНА ТАДИЋ ОДРЖАЛА КОЛЕГИЈЕ СВИХ ТУЖИЛАЧКИХ ОДЈЕЛА ТУЖИЛАШТВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, дана 27.08.2020. године одржала је колегије свих тужилачких одјела Тужилаштва БиХ.

Са замјеницима главног тужиоца, руководиоцима и тужиоцима из Посебног одјела за ратне злочине, Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију и Одјела III, разговарано  је о раду и оствареним резултатима, као и планираном обиму рада и резултата до краја 2020. године, те функционисању институције у отежаним условима проузрокованим пандемијом Covid 19.

Истакнуто је да Тужилаштво БиХ, у свим линијама рада, нити једног дана за вријеме трајања пандемије није прекинуло радне активности те да су предузете потребне мјере за заштиту здравља и безбједности како запосленика, тако и лица која долазе у контакт са Тужилаштвом БиХ.

Ситуација проузрокована пандемијом Covid 19, која је отежала путовања и састајање са свједоцима, жртвама и оштећеним лицима, отежала је рад тужиоцима и стручном особљу, нарочито у предметима Посебног одјела за ратне злочине, али ће радом и додатним залагањем запосленика овај Одјел настојати остварити што боље резултате у новонасталим условима, који трају већ око 6 мјесеци.

Главна тужитељка, руководство и управа, као и сви тужиоци и запосленици показали су професионалност и одговорност у протеклом периоду, те су предузете све активности да се у што је могуће већем обиму настави рад у свим истрагама, предметима и међународним операцијама у којима учествује Тужилаштво Босне и Херцеговине.

Тужиоци су, на сва три колегија, оцијенили непримјереним јучерашње медијске изјаве предсједника Суда БиХ о начину подношења пријава и поступању тужилаштва по истима као непримјерене коментаре, јер се са свим пријавама поступа по идентичној процедури, као и правима и дужностима тужилаца у складу са чланом 35. ЗКП-а БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba