Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

19.08.2020. 15:47

Предложена је казна од 5 година затвора, као и одузимање предмета кориштених у извршењу кривичног дјела.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Веселин Думанчић, рођен 1962. године у мјесту Плужине, општина Никшић, Република Црна Гора, држављанин Републике Црне Горе, оптужен за кривично дјело  неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и потписао споразум о признању кривице.  

Оптужени је признао да је извршио неовлаштени промет опојне дроге  марихуана “сканк”, а лишен је слободе на подручју Требиња када је заустављено теретно моторно возило у којем је, у специјално направљеним преградама, откривена опојна дрога која је са подручја Црне Горе прокријумчарена у БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложено изрицање казне затвора у трајању од 5 година, као и одузимање предмета кориштених при извршењу кривичног дјела, укључујући  теретно моторно возило марке “MAN”, те одузимање незаконите имовинске користи која је прибављена извршењем предметног кривичног дјела у износу од 3000 евра.  

Одузета опојна дрога биће уништена у законској процедури.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Споразумним признањем кривице оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Након разматрања споразума, исти је прихваћен те је оптуженом изречена наведена казна.

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba