Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

19.08.2020. 15:47

Predložena je kazna od 5 godina zatvora, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju kaznenog djela.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Veselin Dumančić, rođen 1962. godine u mjestu Plužine, općina Nikšić, Republika Crna Gora, državljanin Republike Crne Gore, optužen za kazneno djelo  neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH, u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivnje.  

Optuženi je priznao da je izvršio neovlašteni promet opojne droge  marihuana “skank”, a lišen je slobode na području Trebinja kada je zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 5 godina, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju kaznenog djela, uključujući  teretno motorno vozilo marke “MAN”, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi koja je pribavljena izvršenjem predmetnog kaznenog djela u iznosu od 3000 eura.  

Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri.

Predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Sporazumnim priznanjem krivnje optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba