Vijesti

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

19.08.2020. 15:47

Predložena je kazna od 5 godina zatvora, kao i oduzimanje predmeta korištenih u izvršenju krivičnog djela.

OPTUŽENI ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIH DROGA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

Optuženi Veselin Dumančić, rođen 1962. godine u mjestu Plužine, opština Nikšić, Republika Crna Gora, državljanin Republike Crne Gore, optužen za krivično djelo  neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ-a BiH, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.  

Optuženi je priznao da je izvršio neovlašteni promet opojne droge  marihuana “skank”, a lišen je slobode na području Trebinja kada je zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga koja je sa područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od 5 godina, kao i oduzimanje predmeta korištenih pri izvršenju krivičnog djela, uključujući  teretno motorno vozilo marke “MAN”, te oduzimanje nezakonite imovinske koristi koja je pribavljena izvršenjem predmetnog krivičnog djela u iznosu od 3000 eura.  

Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri.

Predložena kazna u skladu je sa ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Nakon razmatranja sporazuma, isti je prihvaćen te je optuženom izrečena navedena kazna.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba