Вијести

У АКЦИЈИ ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA–е ИЗВРШЕНА ЗАПЉЕНА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ АКЦИЗНЕ РОБЕ

18.08.2020. 15:07

У координисаној акцији кодног назива "Скутер", проведеној под надзором тужиоца Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски  службеници SIPA-е лишили су слободе шест лица те су открили и заплијенили значајну количину цигарета и новца, те друге предмете који су употријебљени за почињење кривичног дјела.

У АКЦИЈИ ТУЖИЛАШТВА БиХ И SIPA–е ИЗВРШЕНА ЗАПЉЕНА ВЕЋЕ КОЛИЧИНЕ АКЦИЗНЕ РОБЕ

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију на подручју Тузле, Калесије и Зворника проведена је акција усмјерена на више осумњичених лица која су под истрагом да су се као организована криминална група, дужи временски период, бавила неовлаштеним прометом цигарета  без акцизних маркица, које су продавали на територији БиХ.

На наведени начин осумњичени су прибавили новчану корист у већем износу, у виду неплаћених индиректних пореза и акциза на штету буџета БиХ.

Приликом претреса на више локација откривена је и заплијењена већа количина цигарета без акцизних маркица, које су биле намијењене за продају на црном тржишту, као и одређена количина новца.

Истражилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију налази се на терену гдје координише рад полицијских службеника SIPA-е, МУП-а ТК и МУП-а РС.

Лица која су под истрагом у оквиру наведеног предмета, осумњичена су за кривична дјела организираног криминала (чл. 250. КЗ-а БиХ) и недозвољеног промета акцизних производа (чл. 210а. КЗ-а БиХ).

Након завршетка оперативних активности, поступајући тужилац донијеће одлуку о даљим активностима у предмету.

 

 

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba