Vijesti

U AKCIJI TUŽITELJSTVA BiH I SIPA–e IZVRŠENA ZAPLJENA VEĆE KOLIČINE TROŠARINSKE ROBE

18.08.2020. 15:07

U koordiniranoj akciji kodnog naziva "Skuter", provedenoj pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva BiH, ovlašteni policijski  djelatnici SIPA-e lišili su slobode šest osoba te su otkrili i zaplijenili značajnu količinu cigareta i novca, te druge predmete koji su uporabljeni za počinjenje kaznenog djela.

 U AKCIJI TUŽITELJSTVA BiH I SIPA–e IZVRŠENA ZAPLJENA VEĆE KOLIČINE TROŠARINSKE ROBE

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju na području Tuzle, Kalesije i Zvornika provedena je akcija usmjerena na više osumnjičenih osoba koje su pod istragom da su se kao organizirana kriminalna skupina, duže vremensko razdoblje, bavile neovlaštenim prometom cigareta  bez trošarinskih markica, koje su prodavali na teritoriju BiH.

Na navedeni način osumnjičeni su pribavili novčanu korist u većem iznosu, u vidu neplaćenih neizravnih poreza i trošarina na štetu proračuna BiH.

Prigodom pretresa na više lokacija otkrivena je i zaplijenjena veća količina cigareta bez trošarinskih markica, koje su bile namijenjene za prodaju na crnom tržištu, kao i određena količina novca.

Istražitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju nalazi se na terenu gdje koordinira rad policijskih djelatnika SIPA-e, MUP-a TK i MUP-a RS.

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za kaznena djela organiziranog kriminala (čl. 250. KZ-a BiH) i nedozvoljenog prometa trošarinskih proizvoda (čl. 210a. KZ-a BiH).

Nakon završetka operativnih aktivnosti, postupajući tužitelj donijet​ će odluku o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba