Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОПУШТЕНУ ТРГОВИНУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

28.07.2020. 10:38

Оптужени Мелуновић Мевлудин, рођен 1962. године у Пријепољу и Дурановић Елвир, рођен 1974. године у Коњицу, у потпуности су признали кривицу за кривично дјело недопуштене трговине из члана 212. став 1. КЗ Босне и Херцеговине.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОПУШТЕНУ ТРГОВИНУ СПОРАЗУМНО ПРИЗНАЛИ КРИВИЦУ

Они су признали да су током 2015. до 2017. године починили наведено кривично дјело и то тако што је Дурановић Елвир радећи као директор и одговорна особа у предузећу “Радиx” д.о.о. Коњиц, које је било регистровано за промет медицинских средстава, набавио и лијекове у вриједности од око 10.000,00 КМ  за коју набавку ова правна особа-предузеће није имало дозволу, а затим ангажирао Мелуновић Мевлудина за презентацију како медицинске опреме тако и лијекова, а зашто овај није имао одговарајућу радну дозволу, обзиром да је страни држављанин.

Оптужени Мелуновић затечен је од стране полицијске контроле у мјесту Ново Горажде у пријевозу медикамената за које није имао одговарајућа одобрења и дозволе, након чега су медикаменти одузети.

У складу са споразумном о признању кривице, за оптуженог Дурановића предложена је казна затвора у трајању од 5 мјесеци која се неће извршити ако у року од годину дана не почини ново кривично дјело, те новчана казна у износу од 3000 КМ, а за оптуженог Мелуновића предложена је казна затвора од 3 мјесеца која се неће извршити ако оптужени у року од годину дана не почини ново кривично дјело.

Заплијењени лијекови који су незаконито набављени одузет ће се од оптужених.

Споразум је прослијеђен Суду Босне и Херцеговине.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba