Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ ТУЖИЛАЦА И ИСТРАЖИЛАЦА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

24.07.2020. 20:21

 На састанку који је одржан путем видео-конференције разговарано је о актуелној ситуацији у процесуирању предмета трговине људима, као и активностима планираним у будућности.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА УЧЕСТВОВАЛА НА САСТАНКУ СПЕЦИЈАЛИЗОВАНИХ ТУЖИЛАЦА И ИСТРАЖИЛАЦА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, учествовала је на радном састанку специјализованих тужилаца и истражилаца за борбу против трговине људима, који је окупио тужиоце и полицијске оперативце из институција са нивоа државе, ентитета и Брчко дистрикта БиХ.

Активности су реализоване у оквиру Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције.

На састанку је главна тужитељка презентовала модел рада специјализованих тужилаца и истражилаца, као и активности које Тужилаштво БиХ предузима у процесуирању предмета трговине људима и илегалних миграција, те истакла да је нарочито у вријеме пандемије COVID 19 рад на овој врсти предмета био изражен и активан.

Током састанка разговарано је о темама које се односе на активности Међународне организације за миграције (IOM) у вези са јачањем капацитета за борбу против трговине људима у Босни и Херцеговини, сузбијању кријумчарења миграната дуж западнобалканске обалне руте и другим темама повезаним са овим областима.

У раду специјализованих тужилаца и истражилаца активну подршку даје Међународна организација за миграције (IOM), а подршку у раду пружа и Министарство правде САД-а и Амбасада САД-а у Босни и Херцеговини путем активности усмјерених на јачање владавине права у Босни и Херцеговини.

Иницијални састанак специјализованих тужилаца и истражилаца уприличен је крајем мјесеца децембра прошле године у Сарајеву. На данашњој видео-конференцији учествовали су бројни представници тужилаштава и полиције из свих крајева Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba