Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

26.06.2020. 14:18

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против Хамида Хасанагића, рођеног 1993. године у Цазину, држављанина БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ЉУДИ

Оптужени се терети да је превозом кроз територију БиХ омогућио незаконит транспорт и боравак 3 миграната.

Према наводима оптужнице, оптужени је 08.03.2019. године прихватио понуду да, за уговорени новчани износ, 3 кријумчарена лица са подручја Еритреје превезе на подручје Бихаћа, ради њихове намјере илегалног одласка на подручје Холандије и Велике Британије.

Наведени мигранти су претходно илегално ушли у БиХ, посједовали су потврде о исказаној намјери подношења захтјева за азил, а кретали су ван дозвољеног смјера утврђеног од стране надлежне Службе за послове са странцима БиХ те их је оптужени, изнајмљеним возилом, повезао из правца Сарајева према Бихаћу, односно према граници са Р Хрватском.

У извршењу кривичног дјела оптужени је откривен контролом полицијских службеника ПС Кључ у насељу Велечево, општина Кључ, који су приликом контроле наведеног возила уочили кријумчарена лица, од којих се једно лице налазило у пртљажнику возила, те од оптужног привремено одузели новац у износу од 610 евра.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. став 2. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba