Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ, ОПТУЖЕНОГ ЗА НЕЗАКОНИТО ПРОПУШТАЊЕ ГРАЂАНА ЗА ВРИЈЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ COVID 19

26.06.2020. 08:48

Оптужени Кикић Рајо (1963) терети се да је, због имовинске користи, омогућио незаконит улазак грађана на територију БиХ, без поштовања норми које су биле на снази због спречавања ширења пандемије Covid 19, чиме је изазвао озбиљну опасност и угрожавање здравља становништва.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗАПОСЛЕНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ, ОПТУЖЕНОГ ЗА НЕЗАКОНИТО ПРОПУШТАЊЕ ГРАЂАНА ЗА ВРИЈЕМЕ ПАНДЕМИЈЕ COVID 19

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

-      Кикић Раје, рођеног 1963. године у Брезику, Брчко, запослен као полицијски службеник Граничне полиције БиХ.

Оптужени се терети да је дана 16.03.2020. године, радећи на граничном прелазу у Брчком, за вријеме проглашених посебних мјера здравствене и санитарне заштите са циљем спречавања ширења пандемије Covid 19, због стицања незаконите имовинске користи, без проведеног санитарног надзора и одређивања мјера изолације, пропустио три лица на територију Босне и Херцеговине.

Наведена лица са подручја Брчког долазила су из Р Аустрије, нису имала потребне путне исправе, те им је у складу са законом и прописаним мјерама требао бити одбијен улазак у Босну и Херцеговину.

Активностима надлежних органа на спречавању ширења пандемије, наведена лица су пронађена и смјештена у обавезну изолацију у прописаном периоду.

Оптужени се терети да је захтијевао и примио дар за себе да у оквиру своје функције изврши што не би смио извршити и да не изврши оно што би морао извршити, чиме је починио кривично дјело - примање дара или других облика користи из члана 217. став 1. КЗ-а БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba