Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

15.06.2020. 10:12

Оптужени Кулић Миљан (1975) терети се да је у два наврата покушао неовлаштено прометовати већом количином акцизних производа, са намјером да цигарете стави у продају на илегалном тржишту.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА

 Тужилац Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-      КУЛИЋ МИЉАНА, рођеног 1975. године у Фочи, раније осуђиваног, држављанина БиХ.

Оптужени се терети да је починио двије кривичноправе радње на начин да је на магистралном путу Фоча-Сарајево, у пртљажнику и скровитим мјестима скривеним у путничком моторном возилу којим је управљао, превезао више од 6 хиљада паклица цигарета разних марки без одговарајућих акцизних маркица државе БиХ, које је намјеравао ставити у продају.

Цигарете су пронађене приликом контроле коју су провели полицијски службеници МУП-а РС.

У оптужници се наводи да је оптужени поступио супротно члану 25. став 1. Закона о акцизама у БиХ јер се наведене дуванске прерађевине, у смислу одредби  Закона о акцизама у БиХ, сматрају акцизним производом и прије стављања у промет морају бити обиљежене акцизним маркицама на начин прописан пореским законодавством БиХ.

Оптужени се терети да је починио кривично дјело - недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. став 1. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 26., а све у вези са чланом 54. истог Закона.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba