Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

15.06.2020. 10:12

Optuženi Kulić Miljan (1975) tereti se da je u dva navrata pokušao neovlašteno prometovati većom količinom trošarinskih proizvoda, sa namjerom da cigarete stavi u prodaju na ilegalnom tržištu.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEDOZVOLJENI PROMET TROŠARINSKIH PROIZVODA

 Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-      KULIĆ MILJANA, rođenog 1975. godine u Foči, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optuženi se tereti da je počinio dvije kaznenoprave radnje na način da je na magistralnom putu Foča-Sarajevo, u prtljažniku i skrovitim mjestima skrivenim u putničkom motornom vozilu kojim je upravljao, prevezao više od 6 tisuća paklica cigareta raznih marki bez odgovarajućih trošarinskih markica države BiH, koje je namjeravao staviti u prodaju.

Cigarete su pronađene prigodom kontrole koju su proveli policijski djelatnici MUP-a RS.

U optužnici se navodi da je optuženi postupio protivno članku 25. stavak 1. Zakona o akcizama u BiH jer se navedene duhanske prerađevine, u smislu odredbi  Zakona o trošarinama u BiH, smatraju trošarinskim proizvodom i prije stavljanja u promet moraju biti obilježene trošarinskim markicama na način propisan poreznim zakonodavstvom BiH.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo - nedozvoljeni promet trošarinskih proizvoda iz članka 210a. stavak 1. KZ-a BiH, u svezi sa člankom 26., a sve u svezi sa člankom 54. istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba