Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ШЕФИЦОМ МИСИЈЕ ОЕБС-а У БиХ

10.06.2020. 12:52

Централне теме разговора односиле су се на јачање владавине права и процесуирање предмета ратних злочина, организованог криминала и корупције.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ШЕФИЦОМ МИСИЈЕ ОЕБС-а У БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва Босне и Херцеговине, Гордана Тадић, састала се са шефицом Мисије ОЕБС-а у БиХ, амбасадорицом Kathleen Kavalec, као и званичницима Мисије задуженим за сегмент владавине права, Michaelom Schuetzom, шефом Секције за владавину права и правним савјетником​ Francescom De-Sanctisom.

Током састанка главна тужитељка упознала је представнике Мисије ОЕБС-а у БиХ са актуелном ситуацијом, те са радом и оствареним резултатима Тужилаштва БиХ за вријеме пандемије Covid 19, те оствареним резултатима, иако се радило у смањеним капацитетима због поштовања препорука надлежних институција. Такође, Тужилаштво је за вријеме пандемије Covid 19, у складу са упутама ВСТС-а БиХ, интензивно радило на предметима који се односе на кривична дјела угрожавање здравља и живота грађана, јавне набавке, као и рад на притворским предметима и предметима са хитним роковима.

Главна тужитељка упознала је представнике Мисије ОЕБС-а у БиХ да је због насталих околности био отежан рад на предметима ратних злочина, као и процесима ексхумација, зато што наведене активности изискују путовања и рад на терену на подручју цијеле Босне и Херцеговине.

У Тужилаштву БиХ од 18.05. раде сви тужиоци и запосленици, пуно радно вријеме, поштујући мјере прописане за заштиту здравља запосленика. 

Амбасадорица Kavalec је истакла да ће Мисија ОЕБС-а у БиХ наставити пружати подршку Тужилаштву БиХ у превазилажењу изазова с којима се суочава у свом раду, с циљем јачања владавине права у интересу свих грађана БиХ. 

Тужилаштво БиХ и Мисија ОЕБС-а у БиХ исказали су опредијељеност за наставак сарадње у будућности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba