Вијести

НА ВЛАШИЋУ ПРОНАЂЕНА ЛОКАЦИЈА СА ПОСМРТНИМ ОСТАЦИМА ВИШЕ ЛИЦА; ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ НА ТЕРЕНУ

06.06.2020. 15:59

На локалитету Дубоки поток, у општини  Скендер Вакуф/Кнежево, на неприступачној локацији, пронађени су посмртни остаци из протеклог рата, а претпоставља се да се на том мјесту налазе посмртни остаци више лица.

НА ВЛАШИЋУ ПРОНАЂЕНА ЛОКАЦИЈА СА ПОСМРТНИМ ОСТАЦИМА ВИШЕ ЛИЦА; ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ КООРДИНИСАО АКТИВНОСТИ НА ТЕРЕНУ

Тужилац и стручни сарадник из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, координисали су процес припреме и обезбјеђења локације ради провођења ексхумације на локалитету Дубока-Дубоки поток, на планини Влашић.

На изузетно неприступачној локацији, у планинском подручју, пронађени су посмртни остаци за које се претпоставља да припадају жртвама бошњачке националности из мјеста Вечићи-Котор Варош, који су се у мјесецу новембру 1992. године, преко Влашића покушавали пребацити до Травника.

Током процеса ексхумације биће ангажовани стручни деминерски и алпинистички тимови како би се локација успјела у потпуности претражити.

Осим представника Тужилаштва БиХ, на локацији су били присутни и представници Института за нестала лица, као и представници преживјелих жртава, а локацију обезбјеђују полицијски службеници МУП-а РС.

Ексхумација ће се наставити у наредном периоду.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba