Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

29.05.2020. 15:30

Осумњичени су под истрагом да су као припадници организоване групе представљали дио кријумчарског ланца с циљем кријумчарења илегалних миграната са територије БиХ на територију Републике Хрватске и даље према другим државама ЕУ, с намјером прибављања противправне имовинске користи.

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ЧЕТВОРИЦУ ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ИЛЕГАЛНИХ МИГРАНАТА

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене Алибашић Салиха (1971), Граховић Хасана (1993), Мехић Хасиба (1969) и Шабић Мухамеда (1962) из Велике Кладуше, држављане БиХ.

Осумњичени су лишени слободе у оквиру операције кодног назива “Трст”, која је реализована у координацији са УСКОК-ом при Државном одвјетништву Р Хрватске, а ради се о регионалној операцији усмјереној ка откривању и процесуирању организованог кријумчарског ланца за кријумчарење миграната.

Осумњиченима се ставља на терет да су починили кривично дјело организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела ‘кријумчарење миграната’  из члана 189а. КЗ-а БиХ.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba