Vijesti

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ČETVORICU OSUMNJIČENIH ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ILEGALNIH MIGRANATA

29.05.2020. 15:30

Osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizirane skupine predstavljali dio krijumčarskog lanca s ciljem krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorija BiH na teritorij Republike Hrvatske i dalje prema drugim državama EU, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi.

PRIJEDLOG PRITVORA ZA ČETVORICU OSUMNJIČENIH ZA MEĐUNARODNO KRIJUMČARENJE ILEGALNIH MIGRANATA

Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene Alibašić Saliha (1971), Grahović Hasana (1993), Mehić Hasiba (1969) i Šabić Muhameda (1962) iz Velike Kladuše, državljane BiH.

Osumnjičeni su lišeni slobode u okviru operacije kodnog naziva “Trst”, koja je realizirana u koordinaciji sa USKOK-om pri Državnom odvjetništvu R Hrvatske, a radi se o regionalnoj operaciji usmjerenoj ka otkrivanju i procesuiranju organiziranog krijumčarskog lanca za krijumčarenje migranata.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili kazneno djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. KZ-a BiH.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba