Вијести

ТУЖИЛАЧКИ ТИМ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИКУПИО ОБИМНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ У ПРЕДМЕТУ "РЕСПИРАТОРИ"

19.05.2020. 15:01

Тужилачки тим у сталном је и континуираном раду и готово свакодневно на терену. Донесена је наредба о спровођењу истраге и испитано је више десетина лица.

ТУЖИЛАЧКИ ТИМ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРИКУПИО ОБИМНУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ У ПРЕДМЕТУ

Јавности желимо саопштити да само Тужилаштво БиХ може дати квалитетну и цјеловиту информацију о активностима у предмету.

По налогу тужилачког тима и у овом тренутку полицијски службеници SIPA-е врше одређене активности на прикупљању материјала који је потребан за документовање свих радњи и активности које су битне за наведени предмет.

Тужилаштво БиХ има разумијевања за велики интерес јавности и због тога ћемо правовремено обавјештавати јавност, водећи рачуна да се не угрози рад на истрази која је у току.

Морамо истаћи да су нетачни поједини наводи који су се у протекла два дана појавили у медијима, и то да није донесена наредба о спровођењу истраге, да се тражи вјештачење Вибер комуникације у Аустрији, као и други непровјерени наводи који могу нанијети штету раду на предмету.

Такође, све агенције и институције које учествују са тужилаштвом у раду на истрази поступају по упутама тужилачког тима, који руководи истражним радњама, и прикупљају доказе и врше активности по налогу Тужилаштва БиХ.

 

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba