Vijesti

TUŽILAČKI TIM TUŽILAŠTVA BiH PRIKUPIO OBIMNU DOKUMENTACIJU U PREDMETU "RESPIRATORI"

19.05.2020. 15:01

Tužilački tim u stalnom je i kontinuiranom radu i gotovo svakodnevno na terenu. Donesena je naredba o sprovođenju istrage i ispitano je više desetina osoba.

TUŽILAČKI TIM TUŽILAŠTVA BiH PRIKUPIO OBIMNU DOKUMENTACIJU U PREDMETU

Javnosti želimo saopštiti da samo Tužilaštvo BiH može dati kvalitetnu i cjelovitu informaciju o aktivnostima u predmetu.

Po nalogu tužilačkog tima i u ovom trenutku policijski službenici SIPA-e vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentovanje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet.

Tužilaštvo BiH ima razumijevanja za veliki interes javnosti i zbog toga ćemo pravovremeno obavještavati javnost, vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku.

Moramo istaći da su netačni pojedini navodi koji su se u protekla dva dana pojavili u medijima, i to da nije donesena naredba o sprovođenju istrage, da se traži vještačenje Viber komunikacije u Austriji, kao i drugi neprovjereni navodi koji mogu nanijeti štetu radu na predmetu.

Također, sve agencije i institucije koje sudjeluju sa tužilaštvom u radu na istrazi postupaju po uputama tužilačkog tima, koji rukovodi istražnim radnjama, i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba