Вијести

ТУЖИЛАШТВУ БиХ ПРЕДАТИ ДРЖАВЉАНИ АВГАНИСТАНА ОСУМЊИЧЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

18.05.2020. 09:29

Према прикупљеним доказима, осумњичени су у договору са лицима из Србије и БиХ, вршили организовано кријумчарење илегалних мигранта преко ријечне границе на ријеци Дрини.

ТУЖИЛАШТВУ БиХ ПРЕДАТИ ДРЖАВЉАНИ АВГАНИСТАНА ОСУМЊИЧЕНИ ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

Тужилац Тужилаштва БиХ је од Граничне полиције БиХ преузео и испитаће двојицу осумњичених држављана Авганистана који су лишени слободе на ширем подручју Зворника, приликом кријумчарења преко ријеке Дрине 6 илегалних миграната, које су чамцем превезли из Србије у БиХ.

Осумњичени су лишени слободе када су прешли на територију БиХ, а под истрагом су и сумњиче се да су, ради стицања незаконите имовинске користи, у договору са њима познатим лицима из Србије и БиХ, као и лицима из мигрантске популације, вршили организовано кријумчарење лица којa не испуњавају услове за легалан и законит улазак у БиХ, а ради њиховог даљег кријумчарења према земљама ЕУ.

Након испитивања осумњичених, поступајући тужилац упутиће приједлог за одређивање мјере притвора, с обзиром да се ради о страним држављанима који би одласком из земље постали недоступни правосуђу БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba