Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ ГОРДАНА ТАДИЋ И ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ПРИ МРМКС-у СЕРЖ БРАМЕРЦ ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК ПУТЕМ ВИДЕОЛИНКА

05.05.2020. 15:18

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, са својим сарадницима, одржала је састанак путем видеолинка са главним тужиоцем при МРМКС-у, Сержом Брамерцом и његовим тимом у припреми тужиочевог полугодишњег извјештаја Савјету безбједности УН-а.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ ГОРДАНА ТАДИЋ И ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ПРИ МРМКС-у СЕРЖ БРАМЕРЦ ОДРЖАЛИ РАДНИ САСТАНАК ПУТЕМ ВИДЕОЛИНКА

Током састанка исказано је обострано задовољство што се сарадња наставила и у новонасталим околностима пандемије Covid 19, јер је у овом временском периоду настављено са интезивним просљеђивањем обостраних захтјева за помоћ у предметима ратних злочина путем електронске комуникације и официра за везу који се налази у Канцеларији тужилаштва МРМКС-а.

Осим тога, разговарано је о регионалној сарадњи у процесуирању предмета ратних злочина, а посебно прослијеђених предмета Категорије два правосуђу Р Хрватске и Р Србије, те о сарадњи са правосуђем Црне Горе. Закључено је да ће се наведене активности наставити уз помоћ Канцеларије тужиоца МРМКС-а, као и друге раније планиране и текуће активности.

Главна тужитељка је упознала главног тужиоца са радом Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ у условима пандемије и мјерама које су у вези с тим предузете. Тужитељка Тадић је говорила о активностима имплементације унапређења у управљању Канцеларијом и за то везаним праксама, а тужилац Брамерц је обећао пуну подршку своје Канцеларије у тим и другим питањима.

Сарадња ће се у наредном периоду наставити те ће се након стварања услова кренути у реализацију планираних заједничких активности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba