Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BiH GORDANA TADIĆ I GLAVNI TUŽITELJ PRI MRMKS-u SERGE BRAMMERTZ ODRŽALI RADNI SASTANAK PUTEM VIDEOLINKA

05.05.2020. 15:18

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, održala je sastanak putem videolinka sa glavnim tužiteljem pri MRMKS-u, Sergeom Brammertzom i njegovim timom u pripremi tužiteljevog polugodišnjeg izvješća Vijeću sigurnosti UN-a.

GLAVNA TUŽITELJICA TUŽITELJSTVA BiH GORDANA TADIĆ I GLAVNI TUŽITELJ PRI MRMKS-u SERGE BRAMMERTZ ODRŽALI RADNI SASTANAK PUTEM VIDEOLINKA

Tijekom sastanka iskazano je obostrano zadovoljstvo što se suradnja nastavila i u novonastalim okolnostima pandemije Covid 19, jer je u ovom vremenskom razdoblju nastavljeno sa intezivnim prosljeđivanjem obostranih zahtjeva za pomoć u predmetima ratnih zločina putem elektronske komunikacije i časnika za vezu koji se nalazi u Uredu tužiteljstva MRMKS-a.

Osim toga, razgovarano je o regionalnoj suradnji u procesuiranju predmeta ratnih zločina, a posebice proslijeđenih predmeta Kategorije dva pravosuđu R Hrvatske i R Srbije, te o suradnji sa pravosuđem Crne Gore. Zaključeno je da će se navedene aktivnosti nastaviti uz pomoć Ureda tužitelja MRMKS-a, kao i druge ranije planirane i tekuće aktivnosti.

Glavna tužiteljica je upoznala glavnog tužitelja sa radom Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH u uvjetima pandemije i mjerama koje su u svezi s tim poduzete. Tužiteljica Tadić je govorila o aktivnostima implementacije unaprjeđenja u upravljanju Uredom i za to vezanim praksama, a tužitelj Brammertz je obećao punu potporu svog Ureda u tim i drugim pitanjima.

Suradnja će se u narednom razdoblju nastaviti te će se nakon stvaranja uvjeta krenuti u realizaciju planiranih zajedničkih aktivnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba