Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗИМА ПРЕДМЕТ НАБАВКЕ РЕСПИРАТОРА

04.05.2020. 13:52

На састанку који је одржан на иницијативу главне тужитељице Тужилаштва БиХ, Гордане Тадић, који је одржан у просторијама SIPA-е, са званичницима  SIPA-е, КТ Сарајево и Агенције за јавне набавке БиХ, договорен је наставак активности у овом предмету.

ТУЖИЛАШТВО БиХ ПРЕУЗИМА ПРЕДМЕТ НАБАВКЕ РЕСПИРАТОРА

Тужилаштво Босне и Херцеговине преузеће предмет који се односи на наводе о незаконитостима и неправилностима у вези увоза респиратора из НР Кине у БиХ, који су коштали око 10,5 милиона КМ.

Након што је Државна агенција за истраге и заштиту, на основу својих овлаштења прописаних Законом о спречавању прања новца и финансирања терористичких активности, извршила провјере навода о незаконитостима у вези набавке 100 респиратора из НР Кине, те након оцјене до сада познатих чињеница, утврђено је да у овом предмету постоји надлежност Тужилаштва БиХ, те ће даље активности и провјере бити настављене и вођене под надзором Тужилаштва БиХ.

С тим у вези, Кантонално тужилаштво КС ће Тужилаштву БиХ током дана доставити предмет који је до сада вођен под њиховим надзором.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba