Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH PREUZIMA PREDMET NABAVE RESPIRATORA

04.05.2020. 13:52

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e, sa dužnosnicima  SIPA-e, KT Sarajevo i Agencije za javne nabave BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

 

TUŽITELJSTVO BiH PREUZIMA PREDMET NABAVE RESPIRATORA

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 milijuna KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, na temelju svojih ovlasti propisanih Zakonom o sprječavanju pranja novca i financiranja terorističkih aktivnosti, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabave 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će daljnje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

S tim u svezi, Kantonalno tužiteljstvo KS će Tužiteljstvu BiH tijekom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba