Vijesti

TUŽILAŠTVO BiH PREUZIMA PREDMET NABAVKE RESPIRATORA

04.05.2020. 13:52

Na sastanku koji je održan na inicijativu glavne tužiteljice Tužilaštva BiH, Gordane Tadić, koji je održan u prostorijama SIPA-e, sa zvaničnicima  SIPA-e, KT Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, dogovoren je nastavak aktivnosti u ovom predmetu.

TUŽILAŠTVO BiH PREUZIMA PREDMET NABAVKE RESPIRATORA

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine preuzet će predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM.

Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, na osnovu svojih ovlaštenja propisanih Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u vezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužilaštva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužilaštva BiH.

S tim u vezi, Kantonalno tužilaštvo KS će Tužilaštvu BiH tokom dana dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba