Вијести

ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТИМА ТУЖИЛАШТВА БиХ ЗА ПОСТУПАЊЕ У ВЕЗИ ПРОБЛЕМАТИКЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ И СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА КОРОНА ВИРУСА-COVID 19

29.04.2020. 14:01
Централне теме односиле су се на рад и организацију институције у ванредној ситуацији, координацију са партнерским институцијама и агенцијама за провођење закона, те план организације рада у наредном периоду.
ОДРЖАН САСТАНАК КООРДИНАЦИОНОГ ТИМА ТУЖИЛАШТВА БиХ ЗА ПОСТУПАЊЕ У ВЕЗИ ПРОБЛЕМАТИКЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ И СУЗБИЈАЊЕ ШИРЕЊА КОРОНА ВИРУСА-COVID 19

 

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, одржала је четврти састанак Координационог тима Тужилаштва БиХ, на којем су анализирани рад и активности Тужилаштва БиХ у периоду од увођења ванредне ситуације због пандемије Covid 19.

 

Рад Тужилаштва БиХ био је ефективан и организован у складу са препорукама ВСТС-а БиХ и других надлежних органа, тако да је Тужилаштво БиХ успјело адекватно одговорити изазовима и радним задацима у протеклом периоду.

 

Забиљежен је интензиван рад на притворским предметима и предметима са хитним роковима, предметима који су у вези са ширењем пандемије Covid 19, а такође и у предметима тероризма, кријумчарења лица у сегменту илегалних миграција, неовлаштеног промета опојних дрога, неовлаштеног промета акцизних производа, као и предметима за друга кривична дјела.

 

На састанку је разговарано о мјерама заштите за запосленике, странке и особље које долази у додир са запосленицима Тужилаштва БиХ, са акцентом на посебне мјере у случају повећања радних капацитета у складу са здравственим и безбједносним мјерама и ограничењима.

 

Тужилаштво БиХ одржава активну и фреквенту комуникацију са партнерским правосудним, полицијским и безбједносим агенцијама ради обезбјеђења што бољег и несметаног функционисања институције.

 

Такође, на захтјев и допис из ВСТС-а БиХ, Координациони тим разговарао је о плану активности и ангажману капацитета у наредном периоду а у складу са ситуацијом изазваном ширењем вируса Covid 19, те у складу са препорукама надлежних органа и у договору и координацији са партнерским институцијама.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba