Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНА СЛУЖБЕНА ЛИЦА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

27.04.2020. 13:01
Оптужени се терети за напад на службена лица ГП БиХ приликом вршења послова безбједности, када је службеним лицима проузроковао и физичке повреде, као и за спречавање службених лица ГП БиХ у вршењу службених радњи које су предузимали у оквиру службених овлаштења.
ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗБОГ НАПАДА НА ОВЛАШТЕНА СЛУЖБЕНА ЛИЦА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ БиХ

 

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

 

- НЕГОСЛАВА ОБАЧКИЋА, рођеног 1997. године у Зворнику, држављанина БиХ.

 

Оптужени се терети да се, дана 30.01.2018. године, на улазу у насеље Табанци, општина Зворник, управљајући аутомобилом “VW Golf”, оглушио на издате наредбе полицијских службеника Граничне полиције БиХ да заустави ауто којим је управљао, да би потом напао службена лица насрнувши на њих возилом, те им нанио физичке повреде, удаљивши се потом у непознатом правцу.

 

Такође, оптужени се терети да је дана 28.05.2018. године, у мјесту Сопотник, општина Зворник, управљајући аутомобилом марке “VW Passat”, употребом силе спријечио службена лица Граничне полиције БиХ у вршењу службених радњи, на начин да им је препријечио пут и онемогућио их да стигну на мјесто планиране интервенције.

 

Оптужени се терети да је напао службена лица у институцијама БиХ у вршењу послова безбједности, при чему су службеним лицима нанесене лакше физичке повреде, те употребом силе спријечио службена лица у институцијама БиХ у вршењу службене радње које су предузимали у оквиру својих овлаштења, те на тај начин починио кривична дјела у стицају - напад на службено лице у вршењу послова безбједности, откривању или лишењу слободе починилаца кривичних дјела из члана 241б. став 2. у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ, те кривично дјело спречавање службеног лица у вршењу службене радње из члана 241а. став 1., а све у вези са чланом 53. истог Закона.

 

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ на потврђивање.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba