Вијести

ПОДНЕСЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА СТРАНЕ ДРЖАВЉАНЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

17.04.2020. 12:37

Приједлог је поднесен у односу на двојицу осумњичених држављана Камеруна, а затражен је јер се чекају одређена додатна вјештачења мобилних и техничких апарата, као и ради ванредних околности изазваних пандемијом вируса Covid 19 и стицања услова за испитивање свједока који су у Имиграционом центру.

 

ПОДНЕСЕН ПРИЈЕДЛОГ ЗА ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА СТРАНЕ ДРЖАВЉАНЕ ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију упутио је према Суду БиХ приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене:

- Jackson Ndip, рођен 1968. године у Мамфеу, Камерун, држављанин Камеруна

- Agbor Donatus Eta, рођен 1979. године у Мамфеу, Камерун, држављанин Камеруна.

Наведени осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ која се односи на долазак већег броја лица из Камеруна на подручје БиХ почетком ове године, који су, након смјештаја у БиХ, у више наврата покушавали напустити БиХ у правцу земаља ЕУ, путем аеродрома Сарајево и Тузла, као и копнених граничних прелаза, а са туђим документима Р Француске.

Кријумчарена лица особе откриване су и спријечене од стране полицијских службеника Граничне полиције БиХ.

Тужилаштво БиХ у овом предмету води обимну истрагу, у којој је реализована и међународна правна помоћ, а мјера притвора затражена је због опасности од бјекства осумњичених који би напуштањем БиХ постали недоступни бх. правосуђу.

Мјера продужења притвора затражена је за још три мјесеца.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba