Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА;

17.04.2020. 12:34

Оптужени Милошевић Винко (1964) терети се за кријумчарење око пола тоне опојне дроге марихуана-“сканк”.

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА НЕОВЛАШТЕНИ МЕЂУНАРОДНИ ПРОМЕТ ОПОЈНИМ ДРОГАМА;

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

-          Милошевић Винка, зв. “Бугарин”, рођеног 15.01.1960. године у Метковићу, настањен у мјесту Габела код Чапљине, држављанин БиХ и Р Хрватске, налази се у притвору.

Оптужени се терети да је, током 2019. године, постао члан организоване групе људи те се повезао са лицима са подручја Црне Горе и Хрватске, а ради набавке, складиштења и кријумчарења опојне дроге марихуана-“сканк” из Црне Горе, преко БиХ, те даље у Хрватску и на подручје земаља ЕУ.

Оптужени је опојну дрогу у количини од око 500 килограма, чија вриједност на илегалном нарко-тржишту достиже износ од више десетина хиљада КМ, која му је довезена у више наврата, скривао, препакивао у мјесту Габела, те даље кријумчарио према Хрватској и земљама ЕУ.

У координисаној међународној акцији кодног назива “Габела”, у којој су учествовали Тужилаштво БиХ и SIPA, у кући и објектима које је користио оптужени, пронађено је и заплијењено око 240 килограма опојне дроге.

Оптужени се терети да је као члан организоване групе људи, ради даље међународне продаје, држао супстанце које су прописима проглашене опојним дрогама, чиме је починио кривично дјело-неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ упутило је према Суду БиХ и приједлог за продужење притвора за оптуженог до изрицања првостепене пресуде због опасности од бјекства, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето.

Оптужница и приједлог за продужење притвора упућени су Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba