Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIM DROGAMA

17.04.2020. 12:34

Optuženi Milošević Vinko (1964) tereti se za krijumčarenje oko pola tone opojne droge marihuana-“skunk”.

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA NEOVLAŠTENI MEĐUNARODNI PROMET OPOJNIM DROGAMA

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv:

-          Milošević Vinka, zv. “Bugarin”, rođenog 15.01.1960. godine u Metkoviću, nastanjen u mjestu Gabela kod Čapljine, državljanin BiH i R Hrvatske, nalazi se u pritvoru.

Optuženi se tereti da je, tijekom 2019. godine, postao član organizirane skupine ljudi te se povezao sa osobama sa područja Crne Gore i Hrvatske, a radi nabave, skladištenja i krijumčarenja opojne droge marihuana-“skunk” iz Crne Gore, preko BiH, te dalje u Hrvatsku i na područje zemalja EU.

Optuženi je opojnu drogu u količini od oko 500 kilograma, čija vrijednost na ilegalnom narko-tržištu dostiže iznos od više desetina tisuća KM, koja mu je dovezena u više navrata, skrivao, prepakivao u mjestu Gabela, te dalje krijumčario prema Hrvatskoj i zemljama EU.

U koordiniranoj međunarodnoj akciji kodnog naziva “Gabela”, u kojoj su sudjelovali Tužiteljstvo BiH i SIPA, u kući i objektima koje je koristio optuženi, pronađeno je i zaplijenjeno oko 240 kilograma opojne droge.

Optuženi se tereti da je kao član organizirane skupine ljudi, radi daljnje međunarodne prodaje, držao supstance koje su propisima proglašene opojnim drogama, čime je počinio kazneno djelo-neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. KZ-a BiH.

Tužiteljstvo BiH uputilo je prema Sudu BiH i prijedlog za produženje pritvora za optuženog do izricanja prvostupanjske presude zbog opasnosti od bjekstva, te opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Optužnica i prijedlog za produljenje pritvora upućeni su Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba