Вијести

ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА ТЕРОРИЗАМ

30.03.2020. 19:16

 

Тужилац из Одсјека за тероризам затражио је продужење притвора за осумњичене Хамзу Лабидија (1998) i Емира Алишића (1970) за још два мјесеца.
ПРЕДЛОЖЕНО ПРОДУЖЕЊЕ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНЕ ЗА ТЕРОРИЗАМ

 

Поступајући тужилац из Одсјека за тероризам, у Посебном одјелу за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, упутио је према Суду БиХ приједлог за продужење притвора за осумњичене Хамзу Лабидија рођеног 1998. године у Завидовићима и Емира Алишића, зв. “Ebu Talha” рођеног 1970. године у Санском Мосту.

 

Продужење притвора затражено је из разлога описаних у члану 132. став 1. тачке a), б), ц) i д) ЗКП-a БиХ, односно због опасности од бјекства, опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе и вршити утицај на свједоке или саучеснике, те да би могли починити ново кривично дјело или довршити започето, као и због нарочитих околности извршења кривичних дјела, гдје би пуштање на слободу изазвало страх и узнемиреност јавности и грађана.

 

Наведени осумњичени су под истрагом Тужилаштва БиХ, осумњичени су за кривична дјела организовање терористичке групе из члана 202д. став 2. а у вези са кривичним дјелом тероризам из члана 201. Кривичног закона БиХ (Алишић) и противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама из члана 162б. КЗ-а БиХ (Лабиди).

 

Тужилаштво БиХ против осумњичених води интензивну истрагу у правцу подизања оптужнице у наредном периоду.

 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba