Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОМАГАЊЕ У ПОРЕСКОЈ УТАЈИ У ИЗНОСУ ВЕЋЕМ ОД 3,5 МИЛИОНА КМ

17.03.2020. 10:23

Оптужени Сврака Сенад (1966) терети се за помагање у кривичном дјелу пореске утаје које су починили оптужени Сврака Аида (1980) и предузеће “ELSTER COMMERCE ” д.о.о. Сарајево у периоду од 2008. до 2011. године.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА ПОМАГАЊЕ У ПОРЕСКОЈ УТАЈИ У ИЗНОСУ ВЕЋЕМ ОД 3,5 МИЛИОНА КМ

Тужилац и шеф Одсјека за финансијски криминал Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију подигао је оптужницу против:

-       Сврака Сенада, рођеног 1966. године у Рудом, настањеног у Сарајеву.

Оптужени се терети да је, у периоду од 2008. до 2011. године, поступајући у својству власника правног лица Elster commerce д.о.о. Сарајево, чији је директор-одговорно лице без ограничења овлаштења била супруга осумњиченог, помогао управљати инкриминисаним пословањем правног лица Elster commerce д.о.о. Сарајево, помажући јој у пословима контроле провођења редовних и незаконитих набавки, као и у пословима договарања са трећим лицима ради набављања лажних и фалсификованих фактура за промет кафе као високотарифне робе у БиХ.

Оптужени се терети да је својим незаконитим радњама учествовао у стварању привида да се ради о кафи бх. поријекла, те на тај начин омогућио незаконити одбитак улазног ПДВ-а у износу од око 3,57 милиона КМ, за који износ је оштећен буџет и сви грађани БиХ.

Оптужени се терети за кривично дјело порезне утаје или преваре из члана 210. став 4. Кривичног закона БиХ.

Оптужница је прослијеђена Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba