Vijesti

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U SARAJEVU

10.02.2020. 14:47

Sastankom je predsjedavala rukovoditeljica Udarne grupe, glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, a središnje teme odnosile su se na osnaživanje rada Udarne grupe, te aktivnosti institucija Bosne i Hercegovine u borbi protiv trgovine ljudima. 

 

SASTANAK UDARNE GRUPE ZA BORBU PROTIV  TRGOVINE LJUDIMA I ORGANIZIRANE ILEGALNE IMIGRACIJE ODRŽAN U SARAJEVU

Na sastanku su sudjelovali članovi Udarne grupe, predstavnici tužiteljstava, policijskih, sigurnosnih i agencija za provedbu zakona koji su uključeni u otkrivanje i procesuiranje ovih kaznenih djela, uz nazočnost predstavnika međunarodnih institucija.

Središnje teme sastanka odnosile su se na realiziranje i provedbu odredbi usvojene Strategije za suprotstavljanje trgovini ljudima u BiH, kao i Strategije integriranog upravljanja granicom u Bosni i Hercegovini 2019-2023. godine, a koje se odnose na nadležnosti institucija uključenih u rad Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organiziranih ilegalnih migracija, kao i povećan broj evidentiranih kaznenih djela krijumčarenja ljudi povezanih sa migrantskom situacijom u BiH.

Na sastanku je razgovarano o stanju u oblasti procesuiranja kaznenih djela međunarodne trgovine ljudima, kao i kaznenih djela trgovine ljudima propisanih zakonima entiteta i Brčko distrikta BiH, u čijem rješavanju će značajno doprinijeti Mreža specijaliziranih tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, kao i koordinacioni timovi, čija je uspostava u tijeku na svim razinama vlasti u BiH.

Udarna grupa za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije, zajedno sa Mrežom specijaliziranih tužitelja i istražitelja za borbu protiv trgovine ljudima, kao i koordinacionim timovima sa svih razina, nastavit će intenzivne aktivnosti u okviru svojih nadležnosti, u cilju što učinkovitije borbe protiv trgovine ljudima i organizovanih ilegalnih migracija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba