Vijesti

U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “MAROKO” LIŠENA SLOBODE JEDNA OSUMNJIČENA OSOBA

30.01.2020. 08:48

Radi se o stranoj državljanki sa područja Tunisa, koja je osumnjičena za kazneno djelo krijumčarenja migranata i ometanje rada pravosuđa.

 

U OKVIRU AKCIJE KODNOG NAZIVA “MAROKO” LIŠENA SLOBODE JEDNA OSUMNJIČENA OSOBA

Postupajući po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, policijski djelatnici SIPA-e, na području Sarajeva, izvršili su lišenje slobode jedne ženske osobe, državljanke Tunisa.

Osumnjičena je pod istragom u predmetu u kojem je ranije izvršeno lišenje slobode jednog državljanina Tunisa, a osumnjičena je da je zajedno sa navedenom osobom sudjelovala u kaznenim djelima povezanim sa krijumčarenjem ilegalnih migranata u BiH.

Također, osumnjičena je i za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa, jer su prikupljeni dokazi da je vršila utjecaj na svjedoke u predmetu u kojem se procesuira njen suprug.

Nakon što bude predata postupajućem tužitelju, navedena osumnjičena bit će ispitana i bit će donesena odluka o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Aktivnosti su realizirane u suradnji sa partnerskim agencijama SIPA-om, OSA-om BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Kantona Sarajevo.

Osumnjičena se tereti za kazneno djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za počinjenje kaznenog djela ‘krijumčarenje migranata’ iz članka 189a. KZ-a BiH, kao i za kazneno djelo ometanja rada pravosuđa iz članka 241. KZ-a BiH.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba