Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА МЕЂУНАРОДНОГ КОМИТЕТА ЦРВЕНОГ КРСТА (МКЦК) У БиХ

27.01.2020. 09:19

Централне теме односиле су се на сарадњу и размјену информација између двију институција.

 

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА САСТАЛА СЕ СА ЗВАНИЧНИЦИМА МЕЂУНАРОДНОГ КОМИТЕТА ЦРВЕНОГ КРСТА (МКЦК) У БиХ

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, заједно са својим сарадницима, састала се са званичницима МКЦК-а у БиХ, Елмиром Цамићем, шефом делегације и Недом Дојчиновић, регионалном правном савјетницом.

Централне теме састанка односиле су се на сарадњу ових институција, нарочито у сегменту процесуирања предмета ратних злочина и тешких кршења међународног хуманитарног права.

На састанку је разговарано о представљању „Смјерница за ексхумирање, судско-медицински преглед и похрањивање неидентификованих људских остатака“ које ће бити презентоване од стране званичника МКЦК-а и предсједника Удружења специјалиста судске медицине у Босни и Херцеговини, г. Нермина Сарајлића.

Једна од тема састанка односила се и на обуке и едукације које проводи МКЦК у областима из свог дјелокруга рада, а које су корисне за представнике институција и агенција за провођење закона.

Представници МКЦК-а упознали су главну тужитељку са базом података и докумената којом располаже МКЦК, а која је занимљива документациона грађа у процесуирању предмета ратних злочина.

Главна тужитељка упознала је представнике МКЦК-а са радом институције Тужилаштва БиХ, као и могућностима сарадње са партнерским домаћим и међународним институцијама.

На састанку је договорен интензиван наставак сарадње у будућности.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba