Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA MEĐUNARODNOG KOMITETA CRVENOG KRIŽA (MKCK) U BiH

27.01.2020. 09:19

Središnje teme odnosile su se na suradnju i razmjenu informacija između dviju institucija.

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA DUŽNOSNICIMA MEĐUNARODNOG KOMITETA CRVENOG KRIŽA (MKCK) U BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, zajedno sa svojim suradnicima, sastala se sa dužnosnicima MKCK-a u BiH, Elmirom Camićem, šefom izaslanstva i Nedom Dojčinović, regionalnom pravnom savjetnicom.

Središnje teme sastanka odnosile su se na suradnju ovih institucija, naročito u segmentu procesuiranja predmeta ratnih zločina i teških kršenja međunarodnog humanitarnog prava.

Na sastanku je razgovarano o predstavljanju „Smjernica za ekshumiranje, sudsko-medicinski pregled i pohranjivanje neidentifikovanih ljudskih ostataka“ koje će biti prezentirane od strane dužnosnika MKCK-a i predsjednika Udruge specijalista sudske medicine u Bosni i Hercegovini, g. Nermina Sarajlića.

Jedna od tema sastanka odnosila se i na obuke i edukacije koje provodi MKCK u oblastima iz svog djelokruga rada, a koje su korisne za predstavnike institucija i agencija za provedbu zakona.

Predstavnici MKCK-a upoznali su glavnu tužiteljicu sa bazom podataka i dokumenata kojom raspolaže MKCK, a koja je zanimljiva dokumentaciona građa u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Glavna tužiteljica upoznala je predstavnike MKCK-a sa radom institucije Tužiteljstva BiH, kao i mogućnostima suradnje sa partnerskim domaćim i međunarodnim institucijama.

Na sastanku je dogovoren intenzivan nastavak suradnje u budućnosti.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba