Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

17.01.2020. 08:46

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против:

 

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДВА ЛИЦА ОПТУЖЕНА ЗА МЕЂУНАРОДНО КРИЈУМЧАРЕЊЕ ОРУЖЈА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ

-       Хрватовић Алена (1979) и Салиховић Адмира (1979) из Тузле, држављана БиХ.

Оптужени се терете да су у временском периоду од почетка 2019. године до 18.02.2019. године, оптужени Хрватовић Ален као организатор и руководилац групе за неовлаштени промет оружјем, а другооптужени те друга њима позната лица као припадници организоване групе, с циљем стицања противправне имовинске користи, вршили међународно кријумчарења веће количине ручних бомби, аутоматских пушака, пиштоља, те других врста оружја и муниције из БиХ према Њемачкој и Холандији.

У оптужници се наводи да су оружје, муниција и војна опрема откривени и заплијењени у Дрездену, на подручју СР Њемачке, а претресом моторног возила марке “Мерцедес”, бх. регистарских ознака, пронађено је 95 ручних бомби и макета ручне бомбе, 4 полуаутоматске пушке, 8 пиштоља, као и значајна количина муниције разних калибара и војне опреме која је била намијењена илегалном тржишту.

Оптужени се терете да су починили кривично дјело неовлаштеног промета оружјем и војном опремом те производима двојне употребе из члана 193. КЗ-а БиХ.

Тужилаштво БиХ је остварило значајну сарадњу са партнерским агенцијама СР Њемачке.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba