Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ПАТ” СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

16.01.2020. 16:17

Оптужени Бошко Вукасовић, рођен 1964. године у Чапљини, држављанин БиХ и Р Хрватске, оптужен за кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249. у вези са кривичним дјелом недозвољени промет акцизних производа из члана 210а. КЗ-а БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривична дјела за која се терети и потписао споразум о признању кривице.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕДОЗВОЉЕНИ ПРОМЕТ АКЦИЗНИХ ПРОИЗВОДА У ПРЕДМЕТУ КОДНОГ НАЗИВА “ПАТ” СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени се терети да је у намјери стицања противправне имовинске користи, у временском периоду од 15. јула 2016. до 7. фебруара 2018. године, као припадник групе људи незаконито стављао у промет на територији БиХ акцизну робу – дуванске прерађевине које нису биле обиљежене контролним маркицама.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложено изрицање јединствене казне затвора у трајању од 6 (шест) мјесеци затвора и споредне новчане казне у износу од 800 КМ, коју  ће оптужени уплатити у року од три мјесеца од дана правоснажности пресуде.

Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети предмети кориштени у извршењу кривичног дјела, укључујући путничко моторно возило веће вриједности, мобители са припадајућим СИМ картицама, те 499 штека цигарета различитих марки.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba