Вијести

ЗДРУЖЕНА МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА БиХ И ХОЛАНДИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНИХ ДРОГА

09.12.2019. 10:07

По налогу Тужилаштва БиХ и Суда БиХ, полицијски службеници SIPA-е и МУП-а РС у заједничким тимовима врше претресе на неколико локација на подручју Брчког и Оџака.

ЗДРУЖЕНА МЕЂУНАРОДНА АКЦИЈА БиХ И ХОЛАНДИЈЕ У БОРБИ ПРОТИВ МЕЂУНАРОДНОГ КРИЈУМЧАРЕЊА ОПОЈНИХ ДРОГА

Након вишемјесечне истраге и сарадње Тужилаштва БиХ и полицијских агенција, са тужилаштвом и полицијом из Краљевине Холандије, у раним јутарњим часовима покренута је координисана акција по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију у којој полицијски службеници SIPA-е, заједно са полицијским службеницима МУП-а РС, врше претресе објеката на укупно 5 локација, а извршено је лоцирање, идентификовање и стављање под контролу једног осумњиченог, држављанина Холандије, који борави на подручју Оџака.

Акција је резултат дуготрајне координисане сарадње тужилаштава и полиције двију земаља, а у борби против лица осумњичених за организовано међународно кријумчарење веће количине опојних дрога.

Такође, по налогу Тужилаштва БиХ и уз наредбу Суда БиХ, извршена је блокада рачуна и финансијских средстава једног лица у БиХ, а која се доводи у везу са почињењем ових кривичних дјела.

У интересу истраге, Тужилаштво БиХ у овом тренутку не може давати више информација за јавност.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba