Vijesti

ZDRUŽENA MEĐUNARODNA AKCIJA BiH I HOLANDIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA OPOJNIH DROGA

09.12.2019. 10:07

Po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH, policijski službenici SIPA-e i MUP-a RS u zajedničkim timovima vrše pretrese na nekoliko lokacija na području Brčkog i Odžaka.

ZDRUŽENA MEĐUNARODNA AKCIJA BiH I HOLANDIJE U BORBI PROTIV MEĐUNARODNOG KRIJUMČARENJA OPOJNIH DROGA

Nakon višemjesečne istrage i saradnje Tužilaštva BiH i policijskih agencija, sa tužilaštvom i policijom iz Kraljevine Holandije, u ranim jutarnjim satima pokrenuta je koordinirana akcija po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju u kojoj policijski službenici SIPA-e, zajedno sa policijskim službenicima MUP-a RS, vrše pretrese objekata na ukupno 5 lokacija, a izvršeno je lociranje, identifikovanje i stavljanje pod kontrolu jednog osumnjičenog, državljanina Holandije, koji boravi na području Odžaka.

Akcija je rezultat dugotrajne koordinirane saradnje tužilaštava i policije dviju zemalja, a u borbi protiv osoba osumnjičenih za organizovano međunarodno krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Također, po nalogu Tužilaštva BiH i uz naredbu Suda BiH, izvršena je blokada računa i finansijskih sredstava jedne osobe u BiH, a koja se dovodi u vezu sa počinjenjem ovih krivičnih djela.

U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može davati više informacija za javnost.

 


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba