Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

19.11.2019. 15:13

Предложена је казна од 5 година затвора, као и одузимање предмета кориштених у извршењу кривичног дјела.

ОПТУЖЕНИ ЗА НЕОВЛАШТЕН ПРОМЕТ ОПОЈНИХ ДРОГА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени Анте Томас, рођен 1959. године у Дриновцима, држављанин БиХ и Р Хрватске, раније осуђиван,  налази се у притвору, оптужен за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. у вези са чланом 54. КЗ-а БиХ, у присуству адвоката, у потпуности је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и потписао споразум о признању кривице.

Оптужени је признао да је у периоду од мјесеца марта 2017. године до  мјесеца априла 2018. године,  вршио неовлаштену међународну купопродају, пренос, превоз, држање, посредовање у продаји опојне дроге „хероин“ и „кокаин“ са територије БиХ на територију Р Хрватске, као и на територији БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложено изрицање казне затвора у трајању од 5 година, као и одузимање предмета кориштених при извршењу кривичног дјела, укључујући мобителе и СИМ картице, као и путничко моторно возило.

Предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Споразум о признању кривице прослијеђен је Суду БиХ на одлучивање.

Уколико Суд БиХ прихвати споразум о признању кривице предмет се у потпуности окончава, а оптужени се одриче права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му на основу споразума изрекне Суд БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba