Vijesti

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ŠEFOM IZASLANSTVA EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

15.11.2019. 11:54

Središnje teme sastanka odnosile su se na jačanje vladavine prava i ulogu pravosuđa u procesu europskih integracija.

 

GLAVNA TUŽITELJICA SASTALA SE SA ŠEFOM IZASLANSTVA EU I SPECIJALNIM PREDSTAVNIKOM EU U BiH

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sa svojim suradnicima, sastala se sa šefom Izaslanstva Europske unije i specijalnim predstavnikom EU u BiH, Nj. E. veleposlanikom Johannom Sattlerom i njegovim suradnicima.

Ovo je prva posjeta g. Sattlera Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine, nakon stupanja na dužnost 1. rujna ove godine.

Glavna tužiteljica upoznala je specijalnog predstavnika EU sa radom i aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u procesu jačanja vladavine prava, kao i aktivnostima planiranim u budućnosti u radu i djelovanju ove institucije.

Također, glavna tužiteljica je još jednom iskazala zahvalnost Europskoj uniji za pomoć i potporu Tužiteljstvu BiH, koja se ogleda u potpori u izgradnji  i opremanju kapaciteta ove institucije, pomoći u ekspertskim i stručnim edukacijama, kao i drugim vidovima potpore vladavini prava u BiH.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, tijekom ove i prošle godine, sudjelovalo je u više aktivnosti i zajedničkih operacija sa kolegama i partnerskim institucijama iz zemalja EU, a u borbi protiv različitih oblika organiziranog međunarodnog kriminala.

Na sastanku je istaknuto da je jačanje vladavine prava i sigurnosti građana jedan od ključnih elemenata u uspostavljanju europskih vrijednosti u BiH, te vrlo značajan segment u procesu europskih integracija Bosne i Hercegovine.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba