Vijesti

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAVA SE RADIONICA O PROCESUIRANJU ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI

13.11.2019. 14:07

Radionica se održava u organizaciji Misije OESS-a u BiH, trajat će ukupno 4 dana, a sudjelovat će više od 60 sudionika, tužitelja i stručnog osoblja Posebnog odjela za ratne zločine.

U TUŽITELJSTVU BiH ODRŽAVA SE RADIONICA O PROCESUIRANJU ZLOČINA PROTIV ČOVJEČNOSTI

Radionica na temu procesuiranja zločina protiv čovječnosti rezultat je suradnje Misije OESS-a i Tužiteljstva BiH, a u okviru projekta Unaprjeđenje procesuiranja predmeta ratnih zločina.

U okviru radionice angažirani su međunarodni eksperti iz ove oblasti, koji su bili dugogodišnji djelatnici u Tužiteljstvu pri MKSJ-u ili odvjetnici u postupcima pred Haškim tribunalom.

Glavna tužiteljica, Gordana Tadić, posjetila je i pozdravila sudionike radionice koji će u skupinama, sa međunarodnim stručnjacima iz ove oblasti, razgovarati o elementima procesuiranja zločina protiv čovječnosti, kao složenih predmeta međunarodnog humanitarnog prava, kao i pitanjima povezanim sa zapovjednom odgovornošću, te procesuiranju udruženog zločinačkog pothvata.

Tužiteljstvo BiH i Misija OESS-a u BiH imaju dobru i aktivnu suradnju u više segmenata, kroz projekte koji se odnose na rad na predmetima ratnih zločina, kao i u drugim oblastima.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba