Вијести

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

08.11.2019. 12:53

Оптужени Милинковић Далибор, рођен 1991. године у Требињу, држављанин БиХ, налази се у притвору, у присуству адвоката споразумно је признао кривицу за кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. КЗ-а БиХ.

ОПТУЖЕНИ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ МИГРАНАТА СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

Оптужени је признао да је учествовао у незаконитом транспорту илегалних миграната, ради стицања незаконите имовинске користи, те да је у свом моторном возилу, у близини границе са Црном Гором, преузео 8 држављана Сирије, међу којима и дијете рођено 2016. године, као и једно малољетно лице, те их повезао према сјеверу БиХ, да би на локалитету Тјентишта био откривен и спријечен од стране припадника Граничне полиције БиХ.

У складу са споразумом, за оптуженог је предложена казна затвора у трајању од једне (1) године.

Такође, у складу са споразумом, од оптуженог ће се одузети средства кориштена за извршење кривичног дјела, укључујући мобителе и СИМ картице,  као и путничко моторно возило марке Volkswagen Passat.

Оптужени је у потпуности признао кривицу за учествовање у наведеном кривичном дјелу и предложена казна у складу је са улогом и одговорношћу оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Потписивањем споразумног признања, оптужени се одрекао права на суђење и права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba