Vijesti

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

08.11.2019. 12:53

Optuženi Milinković Dalibor, rođen 1991. godine u Trebinju, državljanin BiH, nalazi se u pritvoru, u nazočnosti odvjetnika sporazumno je priznao krivnju za krivično djelo krijumčarenje osoba iz članka 189. KZ-a BiH.

OPTUŽENI ZA KRIJUMČARENJE MIGRANATA SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi je priznao da je sudjelovao u nezakonitom transportu ilegalnih migranata, radi stjecanja nezakonite imovinske koristi, te da je u svom motornom vozilu, u blizini granice sa Crnom Gorom, preuzeo 8 državljana Sirije, među kojima i dijete rođeno 2016. godine, kao i jednu malodobnu osobu, te ih povezao prema sjeveru BiH, da bi na lokalitetu Tjentišta bio otkriven i spriječen od strane pripadnika Granične policije BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od jedne (1) godine.

Također, sukladno sporazumu, od optuženog će se oduzeti sredstva korištena za izvršenje kaznenog djela, uključujući mobitele i SIM kartice,  kao i putničko motorno vozilo marke Volkswagen Passat.

Optuženi je u cijelosti priznao krivnju za sudjelovanje u navedenom kaznenom djelu i predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Potpisivanjem sporazumnog priznanja, optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba