Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ОФИЦИРА ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

06.11.2019. 11:33

Оптужени Мићивода Рамиз (1969) терети се да је починио кривично дјело злоупотребе положаја или овлаштења из члана 220. став 1. КЗ-а БиХ.

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ЗА КОРУПТИВНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО ПРОТИВ ОФИЦИРА ОРУЖАНИХ СНАГА БиХ

Тужилац Тужилаштва БиХ, након проведене истраге и прикупљених доказа, подигао је оптужницу против:

-      Мићивода Рамиза, рођеног 03.01.1969. године у Горажду, запосленог у ОС БиХ.

Оптужени се терети да је, у својству активног војног лица, у чину пуковника ОС БиХ, задуженог за цивилно-војну сарадњу у бригади тактичке подршке у касарни Рајловац, злоупотријебио свој службени положај како би себи прибавио незакониту имовинску корист.

Он се терети да је, користећи свој положај, захтијевао и добио новац од лица која се баве пољопривредом и користе земљиште у близини касарне Рајловац, како би им допустио да користе земљиште у власништву ОС БиХ, за чије издавање и наплаћивање није овлаштен.

Према наводима оптужнице, оптужени се састајао са оштећенима и захтијевао новац, те је у два наврата од оштећених на договореном мјесту преузео новац.

Оптужени се терети да је као службено лице у институцијама БиХ прекорачио границе својих службених овлаштења те прибавио себи противправну имовинску корист и другом нанио штету те на тај начин починио кривично дјело злоупотреба положаја или овлаштења из члана 220. став 1. КЗ-а БиХ.

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba