Vijesti

OPTUŽENI IZ PREDMETA KODNOG NAZIVA “LUTKA” SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

25.10.2019. 10:08

Za optuženog je predložena kazna zatvora u trajanju od 8 godina.

OPTUŽENI IZ PREDMETA KODNOG NAZIVA “LUTKA” SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

Optuženi Milan Mitić (1960), u nazočnosti odvjetnika, u cijelosti je priznao krivnju za optužnicu kojom ga tereti Tužiteljstvo BiH.

Navedeni optuženi obuhvaćen je predmetom kodnog naziva “Lutka”, ali je više godina bio nedostupan pravosuđu BiH.

Sukladno sporazumu, za optuženog je predložena zatvorska kazna u trajanju od 8 godina.

Optužnica Tužiteljstva BiH tereti optuženog, zajedno sa drugim osobama, za sudjelovanje u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale 2006. godine, ubojstvu Govedarica Borisa 2007. godine,  pljački transporta novca Pavlović International banke na području Han Pijeska 2005. godine, pokušaju pljačke transporta novca Nove banke A.D. Bijeljina u Istočnom Sarajevu 2005. godine i pljački novca JP BH Pošta 2008. godine.

Optuženi je u cijelosti priznao krivnju za sudjelovanje u navedenim kaznenim djelima i predložena kazna sukladna je ulozi i odgovornosti optuženog u izvršenju kaznenih djela.

Potpisivanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na temelju sporazuma izrekne sud.

Sporazumnim priznanjem bit će u cijelosti okončan sudski postupak u predmetu kodnog naziva “Lutka”, jednoj od najopsežnijih optužnica iz oblasti organiziranog kriminala u postdejtonskoj BiH.

 

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba