Vijesti

U ZRAČNOJ LUCI SARAJEVO LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI

24.10.2019. 11:38

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, nakon deportacije iz SAD-a, slobode je lišen Trišić Milan (1963), osumnjičen za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

 

U ZRAČNOJ LUCI SARAJEVO LIŠEN SLOBODE OSUMNJIČENI ZA ZLOČIN PROTIV ČOVJEČNOSTI

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, uz pripadnike Granične policije BiH, lišili su slobode osumnjičenog:

-      Trišić Milana, rođenog 1963. godine u Bratuncu.

Osumnjičeni je pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine i osumnjičen je da je kao pripadnik VRS na području Bratunca, tijekom 1992. godine, počinio zločin protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji se odnosi na progon, u svezi sa zločinima ubojstva, prinudnog nestanka, nezakonitog zatočenja, mučenja i zlostavljanja, kao i prinudnog preseljenja većeg broja žrtava.

Tijekom istrage došlo se do saznanja da osumnjičeni živi na području SAD-a, nakon čega je ostvarena suradnja sa partnerskim institucijama u SAD-u.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičenog, te nakon toga odlučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

Osumnjičeni je pod istragom zbog kaznenog djela zločini protiv čovječnosti iz članka 172. KZ-a BiH.

Tužiteljstvo BiH poduzima intenzivne aktivnosti na identificiranju, lociranju i procesuiranju osoba osumnjičenih za ratne zločine koje se nalaze u inozemstvu.

 

 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba