Вијести

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САЗВАЛА ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК УДАРНИХ ГРУПА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА

22.10.2019. 14:31

Централне теме састанка односиле су се на ситуацију у вези повратка држављана БиХ са страних ратишта, као и безбједносне изазове повезане са приливом илегалних миграната у Босну и Херцеговину.

ГЛАВНА ТУЖИТЕЉКА ТУЖИЛАШТВА БиХ САЗВАЛА ЗАЈЕДНИЧКИ САСТАНАК УДАРНИХ ГРУПА ЗА БОРБУ ПРОТИВ ТЕРОРИЗМА И БОРБУ ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА И ИЛЕГАЛНИХ МИГРАЦИЈА

Главна тужитељка Тужилаштва БиХ, Гордана Тадић, сазвала је састанак Ударне групе за борбу против тероризма и јачања способности за борбу против тероризма и Ударне групе за борбу против трговине људима и организоване илегалне имиграције.

Ово је први пут да се одржава заједнички састанак двије ударне групе, а разлог је актуелна ситуација повезана са повратком држављана БиХ са страних ратишта, као и безбједносна и хуманитарна ситуација у БиХ, повезана са боравком већег броја илегалних миграната у нашој земљи.

Закључено је да се настави интензиван рад, у оквиру надлежности институција и агенција, те да се настави и унаприједи сарадња свих инстититуција у циљу побољшања безбједносне ситуације у Босни и Херцеговини. 

На састанку је учествовало више од 30 учесника, међу којима челници, директори и високи званичници правосудних институција, као и агенција за провођење закона са нивоа БиХ, оба ентитета и Брчко дистрикта БиХ, са заједничким циљем - договарањем и координацијом даљих активности у наведеним областима.

Такође, састанку су присуствовали и представници међународних организација и дипломатских представништава у БиХ.​

 


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba